Blog
13 april 2020

Meet Lore Callewaert, onze nieuwe copywriter!

Een dikke maand geleden kreeg Oh my word! versterking van Lore Callewaert. De klik was er meteen, en amper enkele dagen na het eerste gesprek schoof Lore bij aan onze schrijftafel. Hoog tijd voor een onderonsje!

Lore, hoe ben je bij Oh my word! terechtgekomen?

Een tijdje geleden was ik intensief op zoek naar een nieuwe job. Ik heb enkele jaren gewerkt als content marketeer, maar wilde me nog meer toespitsen op storytelling en creatief schrijven. Ik heb altijd al willen werken voor een agency vol gelijkgestemde zielen, dus toen ik de vacature van Oh my word! ontdekte, bleef mijn hart even stilstaan. De rest is geschiedenis!

Had je al ervaring als copywriter?

Als content marketeer heb ik al heel wat geschreven, maar pure copywritingervaring had ik niet, nee. Er is echt een wereld van storytelling voor mij opengegaan.

Hoe heb je de eerste weken bij Oh my word! ervaren?

Fantastisch, het voelt aan alsof ik voor de eerste keer in mijn ‘professionele’ carrière op de juiste plaats zit. Een superleuk team, een prachtig kantoor en een gevarieerd takenpakket. What more can I ask for? Ik vind het ook heel leuk dat ik goed begeleid word en continu feedback krijg, dat vind ik belangrijk omdat ik zo heel wat bijleer.

Hoe ziet een doordeweekse werkdag van een copywriter eruit?

Schrijven, schrijven en… schrijven! Just the way I like it. Maandag hebben we altijd een teammeeting en worden de grote opdrachten besproken en ingepland. Maar je moet natuurlijk altijd rekening houden met last minute opdrachten en wijzigingen, maar dat maakt het juist spannend. We doen ook heel veel verschillende soorten copy voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren: social media, blogs, web copy, enzovoort. Het is echt leuk om je telkens in een nieuwe doelgroep in te leven.

Wat doe jij als je een writer’s block krijgt?

Even tien minuten volledig wegdromen en mijn gedachten de vrije loop laten, terwijl ik luister naar filmmuziek. Dan komt de inspiratie meestal wel vanzelf. Als het echt niet lukt, dan begin ik gewoon met een andere opdracht. Als ik dan ’s avonds in de auto naar huis rijd en weer helemaal zen word, stroomt het ene idee na het andere binnen.

Wie zou jij graag eens interviewen?

Er zijn er echt zoveel, maar de meeste zijn wel dood. Mag dat ook? 😉 Dan kies ik sowieso voor Roald Dahl, de schrijver waar ik het meest naar opkijk. Zijn levendige fantasie en kleurrijk taalgebruik, daar is iedereen toch jaloers op? Het is ook dankzij zijn boeken dat ik van kleins af aan al wist dat ik wou schrijven. Virginia Woolf zou ik ook heel graag eens interviewen. Hoe zij melancholie en gevoel in een tekst kan verwerken, ongelofelijk. En om af te ronden, mijn favoriete actrice Eva Green. Ik zou echt wel eens willen weten wat er zich binnen haar hoofd afspeelt.

Wat wil je nog delen met de buitenwereld, Lore?

Volg je hart, het is nooit te laat om een carrièreswitch te doen. Laat je niet afschrikken door ontbrekende diploma’s of ervaring. Als je echt iets wilt, moet je er gewoon voor gaan. Ik heb vier jaar in de sales gewerkt en ik had constant het gevoel dat er iets ontbrak in mijn leven. Nu ik eindelijk mijn droomjob gevonden heb, ben ik ook op persoonlijk vlak veel gelukkiger.

Lore 10042020 | Meet Lore Callewaert, onze nieuwe copywriter!

Lore’s favourites

Favoriete lyrics
Ik ben een grote muziekliefhebber en het was onmogelijk om te kiezen tussen The Passenger van Iggy Pop en Glycerine van Bush. En voor een instant feel good gevoel: Could You Be Loved van Bob Marley.

Lievelingsboek
Cielos de la Tierra van Carmen Boullosa. Een Mexicaans boek over het belang van literatuur, sterke vrouwen en zelfvertrouwen. Dankzij dit boek heb ik trouwens de kans gekregen om een tijdje in Mexico te wonen, de beste ervaring van mijn leven!

Favoriete social mediakanaal
Instagram! Mooie foto’s en krachtige captions, I love it.

Lievelingstaal
Spaans, maar dan wel de Mexicaanse variant. Geen enkele taal is zo mooi, rijk en vol passie als het Spaans van Mexico.

Favoriete quote
Het is er eentje van Roald Dahl: "Those who don’t believe in magic will never find it."

And last but not least: favoriete tussendoortje op kantoor?
Dinosauruskoeken met melkchocolade. En nee, I don’t share food, tenzij je het heel lief vraagt 😉.