Blog
10 juni 2020

Ontdek nu onze tips voor een goed blogbericht

Is er in een wereld van instagram, fashion influencers en TikTok nog plaats voor blogposts? Of course! Wie op zoek gaat naar informatie heeft niet genoeg aan een vluchtige caption, maar vindt het antwoord sneller in een gestructureerde tekst na een snelle zoekopdracht in Google.

Maar hoe kan jouw bericht opvallen bij Mr. Google en jouw doelgroep? Wij geven enkele tips voor een doeltreffend blogbericht!

Doe je research grondig en kritisch

Want je wil natuurlijk geen halve waarheden verkopen. Geloof dus niet zomaar elke internetwaarheid en check je feiten via verschillende bronnen.

Hou er ook rekening mee dat lezers hun vragen beantwoord willen zien in jouw blogartikel. Is dat het geval, dan is de kans groot dat ze in de toekomst terug naar jouw blog surfen om zich te informeren. Zo creëer je jouw eigen platform en met een beetje geluk (en goede copy) word jij misschien wel dé autoriteit in jouw vakdomein.

Vraag input bij een expert

Ben je als marketeer aangesteld om de blog voor jouw bedrijf levendig te houden? Dan doe je er goed aan om aan te kloppen bij een collega/specialist ter zake, want inside information is priceless. Zo ben je zeker dat jouw informatie correct en volledig is vooraleer je alles in een heldere tekst giet.

Gebruik kwalitatieve beelden

We geven het toe: copy versterkt een goeie visual, maar een slecht beeld trek je niet recht met goeie copy. Daarom is het van groot belang dat je aantrekkelijke foto’s (of een grappige GIF ;-)) gebruikt. Doe je dit niet, dan doe je automatisch afbreuk aan jouw tekst. Zorg dus altijd voor mooie en relevante foto’s die de aandacht van de lezer trekken.

Wow Gifs Nr Iehq | Ontdek nu onze tips voor een goed blogbericht

Zorg voor een evenwichtig en uitgepuurd blogdesign

In het verlengde van bovenstaande: als het design niet aanspreekt, verliest het blogbericht z’n appeal. Want zeg nu zelf, jij leest toch ook liefst een tekst op een website die mooi en professioneel oogt? Looks do matter and who are we to argue…

Vergeet in al het schrijfgedruis Mr. Google niet

Facts and figures: check.
Mooie foto’s en een strak design: check.

Denk je ook even aan je SEO, aub? gedacht? Over Search Engine Optimization zijn al veel boeken geschreven, hieronder enkele basistips:

  • Gebruik zoekwoorden in jouw blogs die door jouw doelgroep worden gebruikt.
  • Zet je zoekwoord op strategische plaatsen, zowel in je titels (H1, H2...) en in de body van je tekst.
  • Maak je tekst aantrekkelijk om te lezen: een goeie mix van beeld en tekst, gebruik titels, schuw een opsomming niet...
  • Laat je inspireren op andere blogs maar doe never ever copy paste: dubbele content wordt afgestraft door Mr. Google.
  • Vermeld je zoekwoord ook in de naam van je afbeelding.
  • Verwerk links in je blogbericht. Gebruik zeker internal links, maar blogs met external links kunnen ook voor extra bereik zorgen.
Tumblr M9010S Xdqf1Qdhag9O1 500 | Ontdek nu onze tips voor een goed blogbericht

Wees voorzichtig met commerciële boodschappen

Een veelvoorkomende discussie aan de marketingtafel: mag een blogbericht commercieel geschreven zijn? Daar is volgens ons geen sluitend antwoord op. Bepaal eerst wat het doel van je blogbericht is, en beslis dan hoe commercieel getint het bericht mag zijn:

  • Voor jeansproducent Ansi | PGT schreven we onlangs een blogbericht over de verschillende jeans fits. Hier is het doel puur informeren, en beperken we de commerciële insteek tot een vermelding naar Ansi| PGT onderaan het bericht.
  • Voor projectontwikkelaar Karolien Lafaut zetten we onlangs een vastgoedproject in de kijker aan de hand van de duurzaamheidsmaatregelen die in het project getroffen worden. Er is dus zeker een commerciële boodschap aan gekoppeld, maar de lezer die meer wil weten over duurzaam wonen krijgt ook enkele interessante tips mee.
  • Ten slotte schreven we voor MOQO een expertiseblog over merkstrategie. Hier zorgen we voor een goeie mix van inspireren en informeren, maar geven we ook een persoonlijke visie mee. Afsluiten doen we met een duidelijke call-to-action, die de lezer kan aanzetten tot actie als hij dat wil.

En om de daad bij het woord te voegen: heb je hulp nodig bij het schrijven van jouw blogs? Geef ons een seintje, wij helpen je graag verder!